Postavka rozetni u kupatilu

Updated: Nov 10, 2021Za početak treba obezbediti izvor napajanja, tj. postaviti kablove od prekidača do mesta na kome se postavlja rasveta.


Pre nego što se urade gipsani radovi pripremi se instalacija. Postavi se gipsana ploča i spusti plafon, pa se onda kružnom testerom iseku rupe za rozetne na željenom rastojanju.


U predviđene rupe se ubace rozetne i povezu sa kablovima. Nakon toga se zajedno ubacuje u plafon i to posle odlično izgleda kada se sve finišira.


Kad se postavlja instalacija za napajanje onda se kupe LED sijalice na 220V (postoje svetla toplo žuta, hladno bela i imitacija dnevnog svetla). Dve sijalice od 5W snage su sasvim dovoljne da obasjaju taj deo kupatila gde će biti ogledalo i lavabo. Jačina osvetljenja zavisi od toga koliko vam je svetla potrebno, pa se shodno tome postavlja adekvatan broj i jačina sijalica.


Njih treba postaviti na određenom razmaku, na primer pola metra ili metar razmaka jedna od druge. To zavisi koliko svetla vam je potrebno za određeni prostor ili osvetliti neki detalj u kupatilu.


LED rasveta u kupatilu
LED rasveta u kupatilu (slika iz lične arhive)

Naslovna slika: Bild von Michal Jarmoluk (Pixabay)


11 views